Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Magija Nove godine

  • Srijeda, 30 Prosinac 2015 10:22
  • Pročitano 2206 puta

Nova godina idealno je vrijeme za prakticiranje malo magije! Kao prvo, želio bih na početku reći kako je magija dio naših svakodnevnih života. Ona je esencija samog života i tko god je marginalizira boji je se. Boji se svoje vlastite unutarnje magije. Sada ćemo se upoznati sa našom osobnom magijom i magično ući u 2016.

Piše: Luka Rocco

Esencija magije jest mašta. Zato, odmah odbacite misli o nemogućnostima. Osnovni postulat magije jest: Ništa nije nemoguće. U tom duhu ćemo započeti naše magično putovanje i iskoristiti početak Nove godine za naš novi početak na životnome putu.


Glava u pijesku

Glava u pijeskuDa bismo vidjeli sve naše mogućnosti i shvatili magiju prvo moramo izvaditi glavu iz pijeska. Trebamo se prestati bojati novih mogućnosti i nove realnosti.

Da, možda ćemo izgubiti pokoji oslonac našeg čvrstog uvjerenja i životnog stava, ali mi želimo da nam bude bolje. Da nam bude odlično. Da budemo sretni, zadovoljni i moćni!

Svatko želi moć zadovoljstva i sreće! Isto tako, svatko ima glavu u pijesku. Duboko u iluziji svog vlastitog poimanja realnosti. No, realnost nije individualna stvar – samo iluzija jest. Nadam se da nam je sa ovom spoznajom malo lakše staviti na vagu vlastite stavove i mišljenja koje smo donijeli iz vlastite nesavršenosti i manjkavosti – kako perceptivne tako i misaone.


Mnoga lica istine

MaskeNova godina idealno je vrijeme da odbacimo svoje maske i skinemo veo sa istine. Kako? Magijom!

Kada se otvorimo spoznaji istine i kada odbacimo zidove oko našeg poimanja stvarnosti magija naše duše će nas odvesti pred lice istine. Tada je samo pitanje da li ćemo je moći podnijeti.

Mi ipak o sebi imamo mišljenje koje samo mi imamo – naše vlastito, osobno mišljenje. Realnost, s druge strane, nosi mnoge činjenice kojih možda nismo ili ne želimo biti svjesni. Suočavanje s istinom dovest će nas do prave magije, no samo ako je prihvatimo!

Svjesno mijenjanje vlastitog karaktera, vlastitih stavova i otvorenost prema novome što nam život donosi – to je magija. Budimo poput djece koja se uvijek s radošću vesele novim spoznajama i ne zatvaraju svoje umove novim mogućnostima.


Mi držimo svjetlo

Mi držimo svjetloKoliko puta smo molili i željeli da nam se desi čudo? Da nam se promijeni nešto u životu? Da nam bude lakše. Da budemo pametniji… S ulaskom u Novu godinu napravit ćemo malo čudo!

Misao slijedi naša iskustva i slike proizašle iz naše vlastite percepcije, a pogonjena je željom – nekim ciljem. Kada nemamo jasno definirane ciljeve kojima upošljavamo naše misli, one lutaju. Dakle, ono što sprječava naše misli da budu efikasne i ostvarene jest naše vlastito mentalno ograničenje i nedostatak fokusa.

Mi stalno gradimo zidove i štitimo naše spoznaje od nepoznatog. Bojimo se novih mogućnosti jer ćemo onda opet biti učenici, a nitko ne voli biti učenik. No samo ako prihvatimo činjenicu da smo uvijek učenici života – samo tada ćemo uistinu postati učeni.


Vjera u sebe

VjerujteZadajmo si jasne ciljeve. Napravimo super sebe u svojim mislima. Nemojte biti ograničeni na izgled. Pustite sad to :) Napravite super ego – svoj savršeni karakter koji se u niti jednoj situaciji ne izgubi u neželjenim emocijama ili instinktivnom djelovanju. Super ego koji je uvijek zadovoljan i sretan – ne zato jer je u iluziji, nego zato jer se suočio sa stvarnošću i odlučio se promijeniti!

Za ovu magiju, kako bi se ostvarila, treba vjerovati u sebe! Najbolji mogući dan za ovakve odluke je upravo Nova godina. Samo ovdje imamo tu mogućnost novih odabira. Samo ovdje u ovoj dimenziji postojanja možemo birati što ćemo postati – sada! Nikada nismo prestari!

Samo ovdje dobivamo mogućnost da svakog novog dana odlučimo i započnemo nov život – ostvarimo sve svoje ciljeve. Ali, nemamo vremena na pretek. Zato danas odlučite što želite biti i to postanite. Da, to je toliko lako!

Budite super-ja! Dajte zavjet na Novu godinu pred cijelom kreacijom da ćete postati super-ja! Ustrajte i uvijek se iznova prisjećajte svojih zavjeta te analizirajte svoj dan prije počinka i unapređujte se. Vi ste svoj najvredniji imetak! Ne provodite život baveći se drugima dok niste ostvarili sebe. Samo tako ćete moći svojim najdražima pružiti ono što želite.

Sretna vam i blagoslovljena 2016. godina.

Ocijeni sadržaj
(5 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream