Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Prave duhovne vrijednosti

  • Petak, 18 Studeni 2016 08:41
  • Pročitano 1154 puta

Čini se, na žalost, kako društvo ne cijeni pravu inteligenciju u ovim vremenima jer ima tendenciju zanemariti sve što zahtijeva kritičko razmišljanje i bilo koji oblik višeg znanja. Inteligentni, duhovni ljudi imaju sjajne ideje, ali su često zanemareni u korist onih što nas "zabavljaju" i odvraćaju od onog što je stvarno bitno.

Oni s visokom razinom inteligencije i duhovnosti ne mogu nikada biti ometeni vijestima masovnih medija koje su najčešće lišene prave istine i točnih informacija. Umjesto toga cijene duboko razmišljanje i promišljanje kako bi dobili pravi uvid te vlastite ideje. Njih se ne može prevariti popularnim trendovima i površnim vidom zabave koja odvlači pažnju od stvarnih, realnih problema koji se trebaju rješavati.

Stoga je vrlo važno sve propitkivati i stalno razvijati vlastitu inteligenciju i mišljenje kako ne bismo postali ovce kojima se uspješno i lako može manipulirati. Naposljetku, to je cilj današnje politike i društva - da se ljude uspava i učini podobnim za kojekakve manipulacije. Probudimo se zajedno!

Buđenje svijesti

buđenje svijestiNe treba vjerovati svemu što čujemo, pogotovo ne onome što nam se servira u manipuliranim vijestima. Treba prozrijeti razne laži i prijevare vladajuće elite koja nas želi držati u neznaju jer je ono njeno sredstvo manipulacije. Ukoliko propitkujemo sustav i nametnute nam vrijednosti tradicije, vjerovanja i morala, doći ćemo do zaključka koji često ukazuju na razjedinjenje, krute stavove lišene suosjećaja i isključivost koja dovodi do ratova, mržnje i netrpeljivosti.

"Moja domovina, moja religija i moja tradicija" su lijepe ideje, no ukoliko se ne baziraju isključivo na ljubavi i privrženosti, dovode do besmislenih ratova i uništenja. Stajati beskompromisno iza svojih stavova i uvjerenja put je koji vodi u mržnju i ratove, a iz njih prosperira samo vladajuća elita. Mali, običan čovjek završava kao višestruki gubitnik. Stoga, bez kompasa pravih duhovnih vrijednosti, čovjek je osuđen samo na propast.


Duhovne vrijednosti 

duhovne vrijednostiČini drugima što želiš da drugi tebi čine, samo je jedna od osnovnih načela kojima se svaki pojedinac treba rukovoditi. Kada se stavimo u tuđu kožu, osjetimo tuđi problem ili sreću kao vlastito iskustvo, na dobrom smo putu da razvijemo istinski suosjećaj koji pak vodi do dubljeg razumijevanja i dobrote. Nikada ne znamo kada ćemo se naći u istoj situaciji kao naš bližnji pa će nam zatrebati njegova pomoć i suosjećaj. Iz iskustva znamo da se svako dobro djelo vraća istim! Kada nam to postane svakodnevna praksa, osjećati ćemo se ispunjeno, zadovoljno i sretno, a usvojeni mentalitet postaje naša prava priroda!

Učenje je divna praksa koja nikako ne prolazi s godinama i starenjem. Upravo suprotno. Što smo stariji, shvaćamo koliko je učenja tek pred nama pa ga lakše možemo prihvatiti kao izazov i zabavu jer od svakoga možemo nešto naučiti. Svako novo znanje, bilo praktično ili teoretsko, proširuje našu svijest i naš svijet pa postajemo mudri i pametniji jer znanje je moć. A u rukama pozitivne i dobre osobe, ta moć čini prekrasna djela i čuda!

Samo teoretsko znanje bez prakse, naravno, ne znači mnogo jer živimo u materijalnom svijetu koji zahtjeva konstantnu akciju, promjene i zbivanja. Stalno moramo djelovati prvo kroz misli i osjećaje, potom se pokazati na djelu. Budimo stoga savršen primjer onoga što želimo vidjeti u drugima i u svijetu što nikako nije samo otrcana fraza. Provedimo vrijeme u društvu istomišljenika, pozitivnih i kreativnih osoba jer zajedno možemo stvoriti bolji i puno ljepši svijet!

Kada se osjećamo preopterećeni kojekakvim zbivanjima i negativnom energijom, mir možemo uvijek pronaći u sebi i dubokoj meditaciji koja nas vraća na izvor. Izvor je naša povezanost sa Stvoriteljem, Bogom, našom vlastitom dušom. Kakav god termin upotrijebili, cilj je uvijek isti - osjetiti duboki mir, unutarnje zadovoljstvo i neuznemirenost ničime iz vanjskog svijeta. To je Izvor neprolazne sreće i snage kojom kreiramo najljepši scenarij svoga života. Jer istinski sretna osoba, sposobna je samo voljeti!

Ocijeni sadržaj
(4 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream