Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Zakoni karme

  • Utorak, 05 Srpanj 2016 17:18
  • Pročitano 1434 puta

Što je karma? Riječ karma nosi sanskritsko porijeklo i označava akciju. Ona je ekvivalent Newtonovom zakonu koji kaže “Svaka akcija mora imati svoju reakciju”. Kada mislimo, govorimo ili činimo, iniciramo silu koja će imati odgovarajuću reakciju.

Ova povratna sila može biti modificirana, promijenjena ili spriječena, no većina ljudi nije u stanju neutralizirati je. Taj zakon uzroka i posljedice nije neko kažnjavanje već postoji zbog učenja i razvoja. Osoba ne može pobjeći posljedicama svojih djela, ali će im podleći tek kada uvjeti za njenu patnju potpuno sazre. Ignoriranje ovog zakona ne donosi nikakvu korist.

Zakoni karme

Veliki zakon karmeKako bi prestali strahovati te počeli razumijevati svijet karme i reinkarnacije, potrebno je poznavati i njena glavna pravila.

Veliki zakon - Kako si sijao, tako ćeš i žeti. Ovo je također zakon uzroka i posljedice. To znači što god pošaljemo Univerzumu, to će nam se i vratiti. Ako želimo sreću, mir, ljubav, prijateljstvo, trebamo biti sretni, miroljubivi, u ljubavi i dobar prijatelj. Ništa jednostavnije za shvatiti!

Zakon kreacije - Život se ne događa sam od sebe, on zahtjeva naše sudjelovanje. Dakle, sami stvaramo svijet u kojem živimo, unutarnji i onaj kojim smo neposredno okruženi! Što god nas okružuje govori o našem unutarnjem stanju zato budimo svoji, okruženi samo onime što želimo da bude prisutno u našem životu!

Zakon skromnosti - Ono što odbijamo prihvatiti, trajati će i dalje. Ukoliko samo vidimo i tražimo negativnosti i loše osobine, nemamo vremena za prelazak na viši i bolji nivo postojanja. Trebamo sve prihvatiti i mijenjati prvenstveno sebe na bolje u svakom pogledu!

Zakon razvojaZakon razvoja - Da bismo rasli u Duhu, mi smo ti koji se moramo mijenjati, a ne ljudi, okruženje i okolnosti oko nas. Sve što imamo u životu smo mi sami i samo nad sobom trebamo ostvariti kontrolu. Kada se promijenimo iznutra, tada naše srce i cijeli život prate tu promjenu!

Zakon odgovornosti - Kada se pojavi nešto loše u našem životu, tada postoji nešto loše u nama samima kao alarm koji signalizira vrijeme je za promjenu! Mi smo odraz onoga što je oko nas i ono što je oko nas odraz je nas samih. To je univerzalna istina zato moramo postati odgovorni za vlastiti život i hrabro ga mijenjati ukoliko je potrebno!

Zakon povezanostiZakon povezanosti - Čak i kada nam se čini da je ono što radimo bezvrijedno, vrlo je važno to činiti kako treba jer je sve u Univerzumu povezano. Svaki korak vodi ka sljedećem. Moramo prvo započeti s nečim da bi na kraju dobili gotovu cjelinu. I prvi i zadnji korak imaju istu važnost jer su oba potrebna kako bi se zadatak obavio. Prošlost – sadašnjost - budućnost sve je povezano!

Zakon fokusa - Ne možemo razmišljati o dvije stvari istovremeno. Kada je naš fokus na duhovnim vrijednostima, tada nećemo imati niže porive poput pohlepe, bijesa ili ljubomore. Jedno automatski isključuje drugo!

Zakon davanjaZakon davanja - Ako vjerujemo da je nešto istina, tada ćemo povremeno u životu biti pozvani demonstrirati tu određenu istinu u praksi. Ništa bez praktičnog djelovanja. Uvijek trebamo činiti što želimo da se nama događa u životu. Davanje je osnova egzistencije!

Zakon sada i ovdje - Ukoliko previše gledamo u prošlost, propuštamo biti sada i ovdje. Stare misli, stare šablone ponašanja, stari snovi nas sprečavaju da imamo i stvaramo nove! Iz prošlosti se uči kako ne bismo činili stare pogreške već stvarali bolju i sretniju budućnost za sebe!

Sve se vraća!Zakon strpljenja i nagrade - Svaka nagrada zahtjeva početni trud. Nagrade koje imaju trajni učinak zahtijevaju strpljenje i stalni trud. Prava radost nastaje kada radimo ono što trebamo raditi, ono što je ispravno, a puštamo da nagrada sama dođe u svoje vrijeme.

Zakon značaja i inspiracije - Uvijek nam se vraća ono u što smo uložili vrijeme, ljubav i energiju. Prava vrijednost nečega je direktan rezultat energije i namjere koji smo uložili. Svaki osobni doprinos je istovremeno i doprinos cjelini. Djela kojima nedostaje svjetlosti nemaju utjecaj na cjelinu. Djela koja u sebi sadrže ljubav, unose život i inspiriraju cjelinu, odnosno cijelo postojanje!

Ocijeni sadržaj
(3 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream