Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Naša duša, vrata božanskog

  • Petak, 23 Prosinac 2016 09:23
  • Pročitano 1045 puta

Svaki dan smo na neki način svjesni kako smo puno više od ovoga tijela. Razmišljamo, kreiramo, osjećamo, volimo; naša „druga tijela“ su stalno aktivna i podsjećaju nas na našu pravu prirodu, onu koja pripada suptilnijim razinama.

Emocionalno i mentalno tijelo nije lako vidjeti. Svjedočimo samo posljedicama njihovih aktivnosti kroz ponašanje, raspoloženja i osjećaje. Dobro znamo kako nam naša „manje vidljiva tijela“ zapravo uzrokuju bolest i patnju ili pak ogromnu sreću i zadovoljstvo. Svojim mislima i željama kreiramo svoju stvarnost i odabiremo svoju sudbinu.


Tihi govor duše

Govor dušeGdje je naša svjesnost, tu je naša pažnja i energija. Ako stalno pridajemo pažnju vanjštini, onome što se događa oko nas, nećemo moći čuti i osjetiti sve što se događa unutar nas samih i onaj tihi, ali dubok glas naše duše koja zna što nam je uistinu potrebno. Govor duše je jedino pravo kormilo života, naša prava učiteljica, a ona ne pripada ovom prolaznom, vidljivom svijetu. Njena domena je duhovni, božanski svijet i njemu pripada.

Slobodno možemo reći kako pripada Bogu, našem stvoritelju jer je sigurno nismo stvorili sami već puno moćnija i jača sila i inteligencija od one koju sami posjedujemo. No, taj isti stvoritelj nam je dao slobodnu volju i izbor da sa svojom dušom i životom radimo što želimo. Pa, što želimo? Ako nismo orijentirani na dušu, na naš božanski aspekt koji uvijek teži svemu dobrom, pozitivnom i lijepom, možemo se naći u mreži velikih patnji i zbunjenosti koje nam donosi ovaj svijet. On je često takav, pun raznih boli, prolazne sreće i konfuzije.

Često se moramo prilagoditi mnogim njegovim zakonima i propisima, raditi mnoge neželjene stvari te na kraju polako i izgubiti kontakt sa svojom dušom. Koje je dakle rješenje? Kako Isus kaže: „Budite u ovom svijetu, ali ne i od ovoga svijeta“, što znači djelujmo u ovom svijetu, obavljajmo svoju zadaću i dužnosti, brinimo za svoje tijelo i svijet oko nas, ali ne zaboravimo svoj božanski aspekt, dušu koja mora biti glavni pokretač za djelovanje i naša inspiracija. Ona će nas uvijek voditi u pravom smjeru i oplemeniti svaku akciju s ljubavlju i razumijevanjem. Jedino tako možemo pronaći pravu sreću i ispunjenje u svakodnevnom životu!


Kucajte i otvoriti će vam se!

Nevidljivi pomagačiNajbolji način da uspostavimo kontakt s našom dušom je meditacija u kojoj se naša pažnja povlači s vanjskog svijeta prema unutra. Meditacija nas spaja s božanskim aspektom i uči nas kako da osluškujemo svoj unutarnji glas. No, taj glas nije samo naš vlastiti. U našoj duši žive razne osobe koje nas podučavaju, vode i prate kroz cijeli život. Njihova domena je nevidljivi svijet, naša svijest koja ima potencijal razviti nas u prekrasne, božanske osobe ukoliko im dozvolimo da nas podučavaju.

Naših pomagača je mnogo. Koliko anđela, uzašlih majstora i božanskih bića je zaslužno za našu dobrobit i razvoj, možemo saznati ukoliko ih pozovemo i posvetimo im svu svoju pažnju i povjerenje. Oni samo „čekaju“ da im se obratimo, jer oni se stalno obraćaju nama. Jedino ako je naša svijest previše okrenuta na van, ne možemo ih čuti i doživjeti njihovu prisutnost jer je njihova egzistencija puno suptilnija i finija. Možemo ih čuti i osjetiti jedino kada smo u miru i okrenuti prema unutra. Tada otvaramo vrata jednoj drugoj dimenziji u kojoj vladaju sreća, zadovoljstvo, znanje i gdje se kriju odgovori na sva naša pitanja.

Naša božanska priroda tako dolazi do izražaja, samo je trebamo osvijestiti i zaželjeti da nama „vlada“ uza svu potrebnu pomoć naših „nevidljivih“ pomagača. „Tražite i naći ćete! Kucajte i otvoriti će vam se“! Zato budimo istraživači svih skrivenih predjela naše duše i duhovnih dimenzija gdje nikada nismo sami! Upoznajmo božanski svijet već sada, na ovoj Zemlji jer nosimo u sebi božansku iskru koju trebamo rasplamsati!

Ocijeni sadržaj
(10 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream