Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Kako postići potpuni orgazam

  • Četvrtak, 16 Ožujak 2017 09:26
  • Pročitano 1383 puta

Mediji su najčešće prepuni savjeta kako poboljšati seksualni život fokusirajući se pritom na fizičko tijelo i naše emocije. No, postoji jedna dublja dimenzija koja je često izostavljena, a to je činjenica da je seks snažno energetsko i duhovno iskustvo koje nas može dovesti u stanje blaženstva i izmijenjenog stanja svijesti.

Seksualni odnos je vrlo snažna energetska razmjena i također je oblik meditacije koji nas povezuje s partnerom ne samo na fizičkoj i emocionalnoj razini već i na duhovnoj.


Vježbom do ljubavnih orgazama

vježbom do orgazmaSeks predstavlja pravo ljubavno sjedinjenje dviju osoba koje zajedno mogu duhovno rasti i ostvarivati duhovne ciljeve uz stalno rastuće ljubavno uživanje i predanost. Da bi ostvarili takvu ljubavno - seksualnu vezu s partnerom/partnericom, potrebno je da svaka osoba samostalno teži vlastitom duhovnom napretku i radi „na sebi“ kako bi mogla biti bolja i za drugoga.

Ukoliko redovito prakticiramo meditaciju i rad s čakrama - našim energetskim centrima u tijelu, moći ćemo stupiti u cjelovitiji ljubavni odnos i osjetiti potpuni seksualni užitak. Bitno je da pažnju posvetimo svim čakrama. Svih sedam trebamo „otvoriti“ kako bi ostvarili potpuni protok energije kroz cijelo tijelo i pojačali seksualno iskustvo.

Svaka čakra je zaslužna za određeni aspekt našeg bića, a sve zajedno kada su prohodne nam omogućuju da iskoristimo svoj puni duhovni i fizički kapacitet te ostvarimo pravu ljubavnu vezu sa ispunjavajućim seksualnim odnosima.


Rad s čakrama i afirmacije

rad s čakramaOvdje su ukratko navedene karakteristike i vježbe za pojedine čakre koje možemo raditi sami ili zajedno s partnerom/partnericom. Kada osvijestimo njihovu ulogu i funkciju, moći ćemo prepoznati postoji li neka blokada u pojedinoj čakri i kako je lakše otkloniti. S vremenom i vježbom postići ćemo željeni rezultat te uskladiti rad čakri, ali i postići sklad sa svojom voljenom osobom.

Korijenska čakra – povjerenje

Prva čakra je temelj našeg energetskog sustava i upravlja osnovnim fiziološkim potrebama kao i onom za sigurnošću. Smještena je u podnožju kralježnice i povezujemo je s crvenom bojom. Zdrava i otvorena korijenska čakra preduvjet je za uspješnu ljubavno – seksualnu vezu jer moramo biti u potpunosti spremni vjerovati svojem partneru/partnerici. Ukoliko ne osjećamo sigurnost i pouzdanje, nećemo se moći povezati s drugom osobom i razmijeniti energiju i svoje emocije na način kakav bismo htjeli.

Vježba koja nam može pomoći otvoriti prvu čakru je sljedeća: Zamislimo žarko crveno svjetlo kako teče kroz bazu naše kralježnice i pritom ponavljajmo u sebi (ili na glas) afirmaciju: „ Osjećam potpunu sigurnost i predanost svom partneru/partnerici. Mogu se skroz opustiti i predati našem ljubavnom odnosu.“

Sakralna čakra – prihvaćanje

Druga čakra je smještena između prve čakre i pupka, a upravlja spolnim organima te je povezujemo s narančastom bojom. Ukoliko smo skloni osjećajima srama i krivnje, može značiti da smo pretrpjeli neku vrstu seksualne traume ili da imamo problem s vlastitom seksualnošću. Kako bi otklonili takve vrste blokada, potrebno je oprostiti sebi i drugima te sebe prihvatiti kao normalno seksualno biće.

Vježba: Vizualizirajmo svijetlu narančastu svjetlost kako prolazi našom drugom čakrom i ponavljajmo afirmaciju: „ U potpunosti prihvaćam svoju seksualnost i otpuštam sve dosadašnje seksualne traume. Uživam u svojem tijelu i svojoj seksualnosti.“

Solarni pleksus – uvažavanje

solar plexusTreća čakra, solarni pleksus smještena je iznad pupka, a ispod prsne kosti. Odgovorna je za snagu i vitalnost tijela. Upravlja probavnim organima, želucem, gušteračom i jetrom, a povezujemo je sa žutom bojom. Kada je treća čakra otvorena, gajimo poštovanje i zahvalnost, a sposobni smo imati nesebičan seks bez očekivanja i zamjeranja. No, ukoliko su blokade solarnog pleksusa prisutne, biti ćemo skloni uskraćivanju užitaka (sebi ili drugome) ili pretjeranoj kontroli u seksualnom iskustvu. Tako nećemo moći normalno uvažavati potrebe partnera ili svoje vlastite.

Vježba: Zamislimo bistru žutu svjetlost kako teče našim solarnim pleksusom i ponavljajmo afirmaciju: „ Potpuno cijenim svoju i partnerovu seksualnost i uživam u našoj ljubavnoj predanosti jedno drugome. Prepuštam se našem zajedničkom uživanju.“

Srčana čakra – bezuvjetna ljubav

Srčana čakra određuje našu sposobnost za ljubavlju. U predjelu je srca i povezujemo je sa zelenom bojom. Blokade mogu biti povezane sa strahom od ljubavi druge osobe ili samih sebe, a oba straha onemogućavaju protok ljubavne i seksualne energije koja nas spaja s voljenom osobom. Otvaranjem srčane čakre, brišu se granice nas i druge osobe, a seksualni odnos postaje dublji i duhovniji.

Zamislimo smaragdno, zeleno svjetlo kako teče našim srcem i ponavljajmo afirmaciju: „ Otvoren/a sam za davanje i primanje bezuvjetne ljubavi. Ja jesam bezuvjetna ljubav.“

Grlena čakra – jasno izražavanje seksualnosti

grlena čakra i plava auraGrlena čakra upravlja (samo)izražavanjem, (samo)poštovanjem i kreativnošću. Smještena je u predjelu grla, a vezana je uz plavu boju. S obzirom da je seks oblik (samo)izražavanja, kod otvorene grlene čakre seks doživljavamo pozitivnim, kreativnim i autentičnim. No, kada je ona blokirana, seks može postati dosadan i neuzbudljiv.

Da bismo to promijenili, primijenimo sljedeću vježbu: Zamislimo kako čisto plavo svijetlo protječe našom grlenom čakrom i ponavljajmo afirmaciju: „ Izražavam svoju seksualnost na uzbudljiv i pozitivan način. Ja sam kreativna i uzbudljiva osoba.“

Treće oko – sklad

Treće oko upravlja našom intuicijom i mudrošću. Smješteno je između obrva, a vezujemo ga s indigo plavom bojom. Kada nam je treće oko otvoreno, spajamo se na najdubljoj duhovnoj razini s partnerom/icom iznad onoga vidljivog, pritom spontano ispunjavajući najdublje želje i maštarije voljene osobe. Seks je tada spontan, profinjen i produhovljen i veže nas za nevidljivi svijet naših duša i duhovnih čula. No, kada je blokirano, možemo osjetiti frustraciju uslijed nemogućnosti da osjetimo te najfinije emocije i potpunu intimu s voljenom osobom.

Kako bismo otvorili naše treće oko i dozvolili nesmetano strujanje energije blaženstva, zamislimo duboku indigo plavu svjetlost između naših obrva kako teče i ponavljajmo. „ Doživljavam potpuni sklad i blaženstvo sa voljenom osobom. Mi smo jedno biće ljubavi.“

Krunska čakra – potpuna povezanost

kozmički orgazamSmještena iznad vrha glave, obojena ljubičastom ili bijelom bojom, krunska čakra odražava sjedište naše duhovnosti, čiste esencije naše božanske prirode i povezanosti sa svim živim bićima. Kada nam je krunska čakra otvorena, potpuno se možemo „izgubiti“ tijekom seksa i doživjeti potpuni kozmički orgazam povezujući se sa partnerom/icom i Bogom te cijelom kreacijom. Možemo izgubiti pojam o sebi (lažni ego) i iskusiti potpunu duhovnu povezanost sa božanskom kreacijom i svime što postoji. To je najdublji i potpuni duhovni orgazam u kojem osjećamo nevjerojatnu ekstazu i savršeni spokoj.

Ovdje ne možemo govoriti o blokadama, već o nemogućnosti doživljavanja takvim senzacionalnih osjećaja. No, da bismo ih imali prilike doživljavati, trebamo se razviti do osobe koja je prešla sve navedene stupnjeve pročišćenja i koja je u stanju osjetiti drugu osobu kao samu sebe i voljeti je bezuvjetno.

Sve dosadašnje afirmacije uz potpunu ljubavnu predanost partneru, dovesti će nas vremenom do kozmičkih orgazama uz malu pomoć sljedeće afirmacije: „ Ja sam božansko biće i osjećam ljubav za cijelu kreaciju. Osjećam potpuno zadovoljstvo i ispunjenost u svom životu. Ja sam biće ljubavi i beskrajnog davanja."

Ocijeni sadržaj
(10 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream