Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Kako grupne meditacije utječu na svjetski mir?

  • Četvrtak, 30 Listopad 2014 12:16
  • Pročitano 1157 puta

Znanstveno je dokazano kako pojedinac svojim mišljenjem i djelovanjem utječe na okolinu. Također je znanstveno dokazano kako meditacija na zvuk (mentalno ponavljanje mantre), ispunjava naše biće s pozitivnim vibracijama, harmonizirajući naše tijelo, um i svijest, te sinhronizira moždane valove. Stoga kada osoba meditira, ona odašilje jednu vrstu energetskog polja mira, sreće, tolerancije i harmonije, te se širi val sklada i koherencije na okolinu.

Higijena tijela je jako važna, ali higijena duha je još važnija. Svatko odvaja vrijeme za higijenu tijela, za pranje zubiju, kupanje i slično, ali rijetko tko zastane da odmori i pročisti svoj duh. Duh se može odmoriti samo kada je um miran i tih. Higijena duha se postiže samo redovitim tehnikama disanja i meditacije, a snagu ovih tehnika možete najjače iskusiti na Divine Rezidensima. Grupne meditacije i Divine Rezidens Radionice djeluju puno snažnije na okolinu od pojedinačne meditacije stvarajući harmonično društvo.

Utvrđeno je da je potrebno samo 1% stanovništva da redovito izvodi ovakva radionice kako bi se osjetio učinak i utjecaj na okolini. Teorija o 1% je znanstveno dokazana na mnogim studijima djelovanja u prirodi. Npr. dovoljno je da samo 1% stanica u mozgu djeluje skladno da bi cijeli mozak djelovao skladno; dovoljan je samo jedan kristal u otopini da se potakne kristalizacija cijele otopine; da se potakne emitiranje laserske zrake dovoljno je da 1% čestica svjetlosti djeluje koherentno.

Ocijeni sadržaj
(2 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream