Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Svijet oko nas i mi - sve je energija II.dio

  • Utorak, 25 Veljača 2014 21:49
  • Pročitano 3784 puta

U staroj Indiji i Kini nastale su tehnike iscjeljivanja čovjeka dodirom ruku i energijom Univerzalne Svijesti, Svega što jest, kao rezultat čovjekove prirodne povezanosti s Izvorom. Čovjek je rođen da bude zdrav, a njegovo tijelo je savršeni mehanizam - Čudo od Boga.

Piše: Tanja Košicki, bioenergoterapeut, psihoenergoterapeut

Prije daljnjeg čitanja, pročitajte I. dio ovoga članka!

Kad se žice na klaviru "raštimaju" tada se obično zove majstor da "ugodi" instrument - klavir. Tako je i fizičko tijelo čovjeka "instrument" kojeg treba "ugoditi", uskladiti ga s vibracijama Univerzuma i vratiti mu prirodno zdravlje.


Akupunktura i Chi

akupunkturaRazličite vještine iscjeljivanja nastale u drevnim vremenima, danas su napokon opće priznate kao i metode prirodnog liječenja tradicionalne Kineske medicine. To su su akupunktura i  akupresura, a temelje se na shvaćanju da su ljudska bića sačinjena od energije.

U Kini se ta energija zove Chi, u Japanu Ki, u Indiji prana. Svi se ti nazivi odnose na Boga i Univerzalnu životnu energiju kojom je sve ispunjeno i koja je pokretač svega.

U kineskoj tradicionalnoj medicini je tijek energije - Chi u čovjeku zabilježen pomoću sustava meridijana i akupunkturnih točaka. Cijelom svijetu su poznata dostignuća tradicionalne kineske medicine u primjeni akupunkture pri kirurškim operacijama u budnom stanju bez  boli i anestezije, te  kao vrlo uspješna metoda za liječenje različitih bolesti i ovisnosti bez štetnih posljedica.

Spomenuti sustav meridijana na kojemu počiva  tradicionalna kineska medicina i primjena akupunkture jest dio energetskog sustava čovjeka koji je povezan sa ostalim dijelovima ljudskog energetskog sustava.  Najpoznatiji su energetski centri (čakre) na kojima leže organi koji su napajani iz energije centra na kojem leže i meridijana te aura - energetsko polje čovjeka.

U dvadesetom stoljeću Kirlian je izumio tehniku fotografiranja polja aure čovjeka, životinja i biljaka. Ljudske emocije i  karakter vidljivi su u auri kao boje, a jednako su tako vidljivi i u energetskim centrima te ljudima koji meditiraju i vide boje čakri.

Ono što ja osjećam dok iscjeljujem druge jest da energija koja napaja meridijane tj. Chi je zapravo svijest - inteligencija i da je od  Boga - Univerzalne Svijesti. Ta Univerzalna Svijest, Bog tvorac je najsavršenijih oblika života na planeti od najprimitivnijih oblika do čovjeka.

 

Pomognimo si pravilnom ishranom

pravilnom prehranom do zdravljaIako čovjek treba vodu i hranu za energiju i metaboličke procese u tijelu (bez vitamina, minerala, bjelančevina i aminokiselina ne može opstati jednako kao ni bez vode), ljudska je iluzija da se to odvija bez prisustva duha.

Tako je neravnoteža duha povezana dobrim dijelom s prehranom i nutrijentima, pa možete pokušati sebi pomoći i adekvatnom ishranom:

  • Ako u životu osjećate nedostatak emotivne potpore, vašem tijelu će trebati više minerala.
  • Ako u životu osjećate nedostatak ljubavi ili ste u situaciji da samo dajete, vašem tijelu će trebati više vitamina.
  • Ako ste nekako "zapustili" sebe, ne njegujete se i to je na emotivnoj osnovi, treba vam više proteina.
  • Ako osjećate nedostatak energije treba vam više ugljikohidrata.
  • Ako ne možete uspostaviti duhovnu ravnotežu u raznim životnim situacijama (stalno ste u stresu od svega odnosno u stanju neravnoteže) nedostaju vam masti.
  • Ako teško poimate i prihvaćate duhovnost različitu od vaše tradicije ili vaših shvaćanja o Bogu, patite od nedostatka duhovne strukture, nedostaju vam nukleinske kiseline, a razlog za to je vaša DNA. Također je povezano s hranom jer se u ljudskom metabolizmu nukleinska kiselina stvara unošenjem hrane koja sadrži vitamine, npr.  folnu kiselinu iz pivskog kvasca i proteine koji sudjeluju u složenom procesu nastajanja  RNK i DNK.

mitohondrijDuhovna neravnoteža i nedostatak energije može biti povezana i s nedostatkom duha odnosno povezana je s vašim jedinstvom s Univerzalnim poljem svijesti - Bogom. Ta duhovna energija u vašem tijelu se nalazi u mitohondriju koji je esencija koju primamo od majčine DNK.

Nedostatak te energije je nedostatak stanične energije, koja slabi i starenjem.

Možete si pomoći iscjeljivanjem. Čak i teško ili jedva pokretni ljudi u starosti postaju pokretni nakon iscjeliteljskih tretmana. Koenzim 10 jest dodatak koji može pomoći vašem srcu u starosti, a ponekad i riješiti visoki tlak kod starih ljudi.

Govoreći o povezanosti duhovne ravnoteže i hrane, općenito treba konzumirati hranu na načelima zdrave prehrane koja sadrži vitamine, minerale i vlakna, ugljikohidrate iz cjelovitih žitarica i voća umjesto proizvoda od bijelog brašna i bijelog šećera "obogaćenih" pojačivačima okusa, konzervansima i raznim drugim aditivima, te nezdrave masnoće zamijeniti masnoćama bogate esencijalnim masnim kiselinama poznatim kao Omega 3 i 6 (složene) i Omega 9 (jednostavne).

 

Tjelesni prirodni kompas

tretiranje vodeOsobe koje puno meditiraju i orijentirane su na duhovnost, obično imaju i drugačije potrebe za mineralima i vitaminima.

Moja osobna iskustva s time su započela s prakticiranjem yoge - nakon vježbanja s disanjem obično imam potrebu za C-vitaminom i to iz svježe iscijeđenog voća. Ne sjećam se kad sam zadnji put konzumirala sok iz tetrapaka.

Iduće iskustvo nakon duljeg razdoblja prakticiranja Reikija s majstorskim simbolom je smanjenje potreba za B vitaminom, što se može objasniti pozitivnim utjecajem meditacije na živčani sustav.

Općenito konzumiram dosta izvorske ili žive vode koju pripremam što mi pojednostavnjuje život (živu vodu dobivam tretiranjem vode iz cjevovoda u kojoj se, energetskim putem dematerijaliziraju štetni metali i dodaci poput klora i ostale štetne tvari iz cijevi).

Život s energijom i kontinuiranim energetskim radom nas osvještava da smo bića koja su u osnovi plazma i naše tjelesne stanice zahtijevaju puno vode, koja nije onečišćena ili zagađena.

Na kraju i ta živa voda i njeno dobivanje je samo spoj mene i osoba poput mene koji je tretiramo s Univerzalnom Sviješću. Svaki put po dovršetku izrazim zahvalnost za primljeno, jer to je osim mog zdravlja i ozdravljivanja drugih, vjerojatno najveće čudo koje svaki dan gledam u svojoj kući i mislim kako je to sjajno.

Uistinu je sve samo duh i energija. Moram priznati da isto radim i sa svom hranom i da je to postala duhovna potreba. Promjena okusa je uvijek evidentna, doduše najmanje na svježe pripremljenoj hrani od svježih i kvalitetnih namirnica, jer se tu više otklanja štetna energija, a puno manje tvari.

No kad od previše kiselog svježeg kravljeg sira dobijete sir boljeg i svježeg okusa onda se i skeptici iznenade. Mojom majci se jako svidjelo!

Ocijeni sadržaj
(4 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream