Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Biljka za sve ženske bolesti

  • Srijeda, 11 Siječanj 2017 09:56
  • Pročitano 2432 puta

Borovaya maternica (Orthilia secunda) je čudotvorna travka koja raste u zapadnom i istočnom Sibiru, Ukrajini, Bjelorusiji i u još nekim područjima ovog dijela svijeta, a za koju Ruskinje vjeruju da liječi sve ženske boljke.

Naziv brdska maternica (brdovit – šuma, kraljica – majka) opisuje svojstva koje su primijetili drevni travari. Internet forumi su prepuni komentara u kojima žene tvrde da im je ova travka pomogla, čak i onda kad je službena medicina zakazala. Neke od njih kažu sljedeće: “Borovaja matka je učinila čudo. Nakon pobačaja, suprug i ja smo sedam godina čekali bebu. Liječnici nisu mogli pomoći, a uzrok nije pronađen. Pila sam čaj od borovaje matke i u 37. godini postala sam majka prekrasne djevojčice “….

“Imala sam endometriozu i miome, liječnici su predlagali operaciju.. Pila sam čaj od borovaje matke i prilikom kontrole doktori su ostali u šoku – miomi su nestali, endometrioze nije bilo”.Čudo za žene

čaj od borovaja matkeTo su samo neki od primjera u kojima Ruskinje na forumima svjedoče da im je ova travka pomogla i u mnogim slučajevima bila spasonosna. Čak i mnogi ruski liječnici odaju počast ovoj biljci i rado je preporučuju pacijenticama. Borovaja matka se već stoljećima koristi u ruskoj narodnoj medicini i vjeruje se da liječi barem 40 bolesti. Ima protuupalno, antikancerogeno i antimikrobno djelovanje. Dobar je analgetik i diuretik.

Koristi se za liječenje steriliteta, endometrioze, priraslica, policističnih jajnika, menstrualnih poremećaja ili bolnih menstrualnih ciklusa, fibroma, mioma, upale jajnika. Ublažava sve druge upalne procese u urogenitalnom traktu, regulira hormonalni disbalans. Posebno pomaže kod cistitisa, a djelotvorna je i za zarastanje rana i za liječenje hemoroida. Osim toga, jača i imunitet.

Od borovaje matke spravljaju se čajevi i tinkture, a čest je sastojak i mnogih biljnih mješavina. Vrlo često se miješa s još jednom ruskom travom – Krasnaja šjotkom koja je također vrlo učinkovita kod ginekoloških tegoba. Ako se uzima pravilno, kontraindikacija, tvrde travari, gotovo da i nema, osim u slučajevima individualne preosjetljivosti. Ipak, čaj od borovaje matke trebalo bi piti umjereno, obazrivo i sa pauzama.

Ocijeni sadržaj
(4 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream