Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Graviola pomaže dijabetičarima!

  • Ponedjeljak, 19 Lipanj 2017 09:40
  • Pročitano 540 puta

Dijabetes je, na žalost, još uvijek jedan od vodećih uzroka smrti i invalidnosti u cijelom svijetu. Klasificira se kao poremećaj metabolizma koji utječe na otežanu regulaciju glukoze u krvi, odnosno otežanu opskrbu stanica hranjivim tvarima tj. energijom. 

Dijabetes nastaje kada gušterača ne proizvodi dovoljno inzulina ili kada postojeći inzulin iz nekog razloga prestane biti djelotvoran u organizmu. Postoje dva osnovna tipa dijabetesa - tip I (nasljedni) koji je u stvari autoimuna bolest te se tretira unošenjem sintetskog inzulina injekcijom ili rjeđe tabletama. On je u manjem postotku zastupljen, ali se od njega razbolijeva u ranijoj dobi, česti je kod djece. Drugi tip dijabetesa - tip II (stečeni) nastaje zbog nekvalitetnih životnih navika koje uključuju lošu i neraznovrsnu prehranu, nedovoljnu fizičku aktivnost i visok nivo stresa. 


Dva tipa dijabetesa

dijabetes tip I i IINa žalost, ljudi s dijabetesom drugog tipa često pribjegavaju lijekovima kojima na umjetan način, prisilno reguliraju nivo glukoze u krvi unutar poželjnih granica. No, nije sve u brojevima... Dijabetes prvog tipa apsolutno zahtjeva unošenje dodatnog inzulina, ali se drugi tip ipak uspješno može tretirati urednim životnim navikama, pravilnom prehranom i tjelovježbom. Tip II česti je kod starijih ljudi, pretilih osoba ili se javlja kao posljedica određenog stresa, šoka, teških operacija itd.

Lijekovi za dijabetes drugog tipa (tablete, rijeđe injekcije inzulina) omogućuju ljudima da nastave s istim načinom prehrane, konzumiranjem sve vrste hrane s posljedicom "savršene regulacije" šećera u krvi, ali samo brojčano. Problem ostaje, a to je vapaj tijela za zdravijom prehranom koja isključuje rafinirani šećer, bijelo brašno, pretjerane količine ulja i masti. Tabletama se tijelo samo krpa dok je potrebno uvođenje novog životnog stila.

Dijabetes tipa I je također poziv tijela na disciplinu, urednost i zdravu prehranu, ali je ta regulacija šećera znatno teža i zahtjeva umjetni inzulin. Ista hrana, čak i ona zdrava ne utječe jednako na ova dva tipa dijabetičara. No, najvažnije za oba tipa je pridržavanje urednog stila života kako bi se spriječile teške posljedica dijabetesa koje su zapravo i najveći neprijatelj. Zbog toga je važno na vrijeme početi s prevencijom i izbjeći glikaciju organizma, a uz nju sve neželjene posljedice.Graviola i dijabetes

Graviola i dijabetesZnanstvenici tvrde kako Graviola posjeduje svojstva koja mogu pomoći u prevenciji dijabetesa tipa II (stečenog) i pomoći održavati razinu glukoze u krvi u odgovarajućim vrijednosti kada je bolest već nastupila. Graviola (Annona Muricata) je popularni lijek upravo za dijabetes u dijelovima Afrike i Južne Amerike, uključujući Peru gdje se već stoljećima koristi za normalizaciju glukoze u krvi. Graviola sadrži biološki aktivne sastojke acetogenine koji pomažu pri regulaciji razine šećera u krvi sprječavajući velike oscilacije, odnosno nagli porast ili pad glukoze u krvi.

Ukoliko se odlučite konzumirati Graviolu za tretiranje dijabetesa bilo kojeg tipa, obavezno češće kontrolirajte šećer u krvi i posavjetujte se s vašim liječnikom! U svakom slučaju, ova biljka čisti organizam zbog svojih antibakterijskih i antivirusnih svojstava, bogata je vitaminom C tako da se slobodno može uključiti kao zdravi dodatak prehrani. Nema kontraindikacije s inzulinom ili sličnim lijekovima, samo onima za visoki tlak jer sama snižava tlak. 

Široki je spektar efikasnosti biljke Graviole, a u ovom slučaju ona znatno može doprinijeti lakšoj regulaciji glukoze u krvi i sprječavanju glikacije tijela. Tromjesečnom kurom može se počisiti tijelo od toksina, olakšati metabolizam šećera i masti tako da održava dobro zdravlje dijabetičara. Nakon tri mjeseca uzimanja Graviole, valja napraviti pauzu od mjesec dana pa nastaviti uzimati redovnu dozu. Preporuča se uzimanje praha ili tableta tri puta dnevno prije velikih obroka:) 


Više informacija o korištenju Graviole te gdje i kako je nabaviti, možete saznati na web stranici:
Graviola za Zdravlje

Ocijeni sadržaj
(5 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream