Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Šungit - dar iz svemira

  • Utorak, 10 Prosinac 2013 12:56
  • Pročitano 10403 puta

Šungit je mistični kristal kojeg se može naći samo na jednom mjestu na cijelom planetu Zemlji – u Ruskoj pokrajini Kareliji.

Smatra se da je taj čudotvorni kristal na Zemlju došao iz svemira. Da li nam ga je netko poslao ili je pukom slučajnošću taj dragocjeni teret sletio na Zemlju i dalje ostaje misterij.

Piše: Slaven Eterović


Struktura Šungita

U svakom slučaju taj mineral u osnovi je ugljik vrlo specifične strukture čija starost je oko 2 milijarde godina. Sastoji se od ugljika (95%), Silicija, Aluminija, Željeza, Magnezija, Kalija, Sumpora, Kalcija, Fosfora i mnogih drugih elemenata u tragovima.

Znanost je ustvrdila da Šungit ima neobičnu i unikatnu molekularnu građu kuglaste strukture nazvanu fuleren (C-60). Do nedavno je fuleren bio nepoznat jer minerali od ugljika na Zemlji imaju tri oblika – dijamant, grafit i karbin.

Tako se četvrta alotropska modifikacija ugljika, fuleren, sastoji od kuglastih molekula s više od 40 atoma ugljika čiju kuglastu površinu stvaraju šesterokuti i peterokuti, baš poput površine klasične nogometne lopte. Svaki šesterokut u toj strukturi neizostavno graniči s tri šesterokuta i tri peterokuta dok svaki peterokut graniči samo sa šesterokutima tako stvarajući vrlo jaku vezu.

Interesantno je da su fulereni otkriveni upravo u znanstvenim laboratorijima prilikom modeliranja svemirskih procesa, a tek kasnije u zemljinoj kori. Znanstvenici Robert F. Curl, Sir Harold W. Kroto i Richard E. Smalley 1996. dobili su Nobelovu nagradu za kemiju zbog otkrića fulerena.


Super-antioksidant

Snažna antioksidativna svojstva ugljika c-60 su nevjerojatna – on je 260 puta jači antioksidant od vitamina C. Nazivaju ga još i Supervitaminom E jer se može otapati u ulju i tako konzumirati.

Zbog svoje unikatne molekularne strukture, fulereni na sebe mogu vezati čak i do 34 molekule slobodnih radikala bez značajne promjene u njihovoj strukturi. Tako fulereni efikasno uklanjaju oksidativne molekule vežući ih na sebe.

Upravo to svojstvo i kombinacija topivosti u vodi fulerene čini super-antioksidantima jer je moguća njihova široka primjena u medicinske svrhe jer se fulereni lako mogu infiltrirati u mitohondrije stanica u sami epicentar stvaranja slobodnih radikala gdje ih mogu u potpunosti neutralizirati.

Još jedna prednost fulerena jest njihova netoksičnost. Sama mašta je granica u upotrebi fulerena kao antioksidanta te suzbijanja brojnih oboljenja koja nastaju upravo zbog prevelikog broja slobodnih radikala u tijelu, pa tako i raka.

Važno je napomenuti da su do sad fulereni pronađeni isključivo u Šungitu, a što objašnjava mistična, natprirodna i nadasve ljekovita svojstva koja su mu se pripisivala u povijesti.


Kratka povijest upotrebe Šungita

Naši preci zvali su ga Aspid kamen i smatrali ga magičnim kamenom. Smatrali su da iscjeljuje rane, održava mladost i daruje život vojnicima koji ga nose oko vrata kao amajliju. O njemu su pisali alkemičari i liječnici Avicena i Paracelzus, a priče o Šungitu pričale su se uz ognjišta.

Prvi zapis o uporabi Šungita i njegovoj snazi pojavljuje se u dokumentima carice Ksenije Romanove iz 17.st.

Dok je bila u progonstvu u Republici Kareliji bila je pogođena teškom bolešću te se činilo da će umrijeti. Seljaci su joj pokazali izvor čudotvorne vode koje je izvirala iz crnog kamena, a koju su oni koristili za liječenje od pamtivijeka.

Živa voda, kako su je seljaci zvali, iscijelila je Kseniju Romanovu te je ubrzo rodila i zdravog sina, Mikaila Fjodorovića Romanova, prvog ruskog cara is te obitelji koja je vladala Rusijom 300 godina.

Poslije tog događaja, izvor su prozvali Caričin izvor, no njegove tajne i dalje su ostale poznate samo lokalnom stanovništvu.

Tek nakon 100 godina, Car Petar Veliki naredio je da se izvor istraži zbog navodnog iscjeljenja njegova radnika koji je tamo kopao bakar. Istraživanje je pokazalo da voda protječe kroz stijene od crnog minerala - Šungita.

Pored izvora car je dao sagraditi dvorac i liječilište koje je dobilo naziv Marsijalne vode. Daljnjim istraživanjem carevi liječnici ustanovili su da je izvor pogodan za liječenje niza bolesti. Također su shvatili da Šungit ima antiseptička svojstva.

Car je naredio da svaki vojnik nosi komad Šungita oko vrata kako bi mogao dezinficirati vodu u slučaju potrebe.

U mnogim povijesnim dokumentima više puta se spominje da je car naredio da piju samo vodu tretiranu Šungitom. Tako su carski vojnici preživjeli i nadvladali švedsku vojsku u Poltavskoj bitci jer su vodu, koja je zbog vrućeg ljeta postala iznimno zagađena, dezinficirali Šungitom. Švedski vojnici su s druge strane umirali od strašnih crijevnih oboljenja.


Djelovanje na vodu

Voda je izvor života na Zemlji. Na žalost, čiste pitke vode je sve manje, a onečišćenja vode uzrok su smrti preko 25 milijuna ljudi godišnje.

Šungit čisti vodu od svih štetnih organskih tvari, bakterija, mikroorganizama, jajašaca parazita te nafte i pesticida. On također ukljanja  nitrate, nitrite, višak bakra, željeza i magnezija.

Po mojem vlastitom iskustvu Šungit razbistruje vodu, daje joj poseban prirodan okus te joj ne dopušta da se pokvari. Imam u staklenci vodu sa mineralima Šungita koja je zatvorena na sobnoj temperaturi (i preko 30 ljeti) već više od godine dana, a voda je još uvijek mirisna i pitka! Probajte to učiniti sa vodom bez Šungita i vidjet ćete što će se dogoditi.

Šungit zasićuje vodu solima kalcija, magnezija, te raznim drugim mikroelementima do razine prihvatljive za čovjeka. No, Šungit i revitalizira tkiva te energetiku organizma.

Priroda zna znanje, a mi ga tek trebamo otkriti postavši jednostavnijima i otvorenijima.

Ocijeni sadržaj
(24 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream