Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Kolumna Nade Rocco - Nadin Izbor

 

Sirovo za zdravlje

  • Četvrtak, 03 Listopad 2013 09:33
  • Pročitano 2312 puta

Moje oduševljenje ayurvedskom prehranom trajalo je jedno vrijeme a onda sam pak odlučila iz prehrane izbaciti i jaja i mliječne proizvode. Postala sam pravi vegan. Nakon nekog vremena dopale su mi u ruke knjige barda sirove prehrane Dr. Normana W. Walkera i knjige gurua žive hrane Victorie Boutenko u kojima se opširno govori o blagotvornom djelovanju sirove hrane na naše fizičko i psihičko zdravlje.

Piše: Nada Rocco

Ta me tema, moram priznati jako zaintrigirala. To prije, što je Victoria Boutenko osobno održala u Zagrebu vrlo zanimljivo predavanje. Dijete u meni se probudilo. Nanjušilo je dobru zabavu i vrijeme za nova eksperimentiranja sa hranom. Strasno sam krenula u nove avanture i nakon samo mjesec dana na sirovoj prehrani moja me liječnica upitala odakle mi tako dobra krvna slika. Otkrila sam joj tajnu i ne bih se začudila da je i ona potajno počela prakticirati ovo sa sirovom hranom.

Novo iznenađenje slijedilo je mjesec i pol nakon toga. Nemam više osteoporozu! Dr. Walker kaže da obnova života u našem tijelu mora doći iz živog, dakle iz žive hrane. Život u hrani je taj koji osvježava život u stanicama i tkivima našega tijela. Samo svježa hrana, zelena hrana, cjelovita prirodna hrana, neprerađena i nerafinirana, hrana koja nije izgubila svoje sastojke, niti joj je životna vrijednost upropaštena grijanjem, sušenjem, kuhanjem, konzerviranjem i pročišćavanjem, jedino je takva hrana puna elemenata superiorne prehrane. Istraživanja upozoravaju na različite bolesti koje se mogu povezati sa unosom pesticida i herbicida u organizam.

Kad kupujete organski uzgojenu  hranu, ne štitite samo svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih nego štitite i zrak vodu i zemlju, kao i životinje, od ptica do pčela i leptira. Bio uzgojena hrana je maksimalno u skladu s našim fiziološkim potrebama i s našom biološkom građom. Gle ovo! Ja se raspričala a na ručak mi dolazi moja svekrva, moja mama, šogorica i sestra. Idem im nešto spremiti za ručak. Najviše se veselim bogatoj salati pa ću vam reći kako ću je pripremiti.


Gala salata s preljevom od indijskih oraščića

Rikule – za 10,00 Kn
1 šipak iliti nar
2 mandarine

Za preljev vam treba:
1 šaka indijskih oraščića
1 limuna – sok
1 žlica tahinija – pasta od sezama
1 režanj češnjaka
1 žličica senfa Dijon
2 žlice maslinovog ulja
malo vode

Sve sastojke za preljev stavite u blender i dobro izblendajte. Prelijte preko rikule kojoj ste dodali mandarine čije ste kriškice izrezali na tri djela i očišćeni nar. Danas je divan sunčan dan. Pravo bablje ljeto. Sjedile smo od 13 do 17 u mom vrtu, na toplom suncu i neizmjerno guštale.

Ocijeni sadržaj
(0 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream