Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Kolumna Nade Rocco - Nadin Izbor

 

Početak

  • Četvrtak, 19 Rujan 2013 09:30
  • Pročitano 1786 puta

Sigurna sam da vas zanima kako je sve počelo. E pa lijepo. U početku bijaše Nada – tabula rasa što se tiče nutricionizma. To sam ja. Pojma nisam imala niti me zanimalo što je zdravo, a što ne. Najviše sam voljela kruhamastišećera. Uostalom danas nas opet uvjeravaju da je svinjska mast zdrava. Još nešto. Na putu do baletne škole koja je bila na Ilirskom trgu stala bih u dućanu na pola puta i do škole uživala u prefinim čokoladicama sa engleskim frazama, koje mi se i danas često motaju po glavi.

Piše: Nada Rocco

„Ona je tužna, she is sad, ne daju joj sladoled“ ili „It is cold, hladno je, malo pile gladno je.“ U gimnaziji sam bila luda za sendvičima od bijelih, niškoristi žemlji i neke smrdljive šunke sa masnim komadima ko oblacima na ljetnom plavom nebu. Kada sam doma morala pojesti špinat svaki bi se put zbljuvala od užasa.

Vidite i sami koliko sam bila nutritivno osviještena. Ali, čovjek se uči dok je živ i bedast umre, rekla bi moja mama koja i danas najviše voli sarmu sa šećerom i faširance s pekmezom.

Ayurveda me naučila da idem na spavanje prije ponoći. Prema tome, nastavljamo drugi puta. E, prije nego što odem u krevet moram vam ispričati što sam danas napravila za doručak.


Nadin doručak

3 žlice kuhanog ječma
1 jabuka
1 rukohvat koprive
1 čaša napitka od ljekovite gljive kombuše
1  limuna – sok
1 žličica cimeta
1 žličica RAW kakaa
1 žličica sezamovih sjemenki
1 žličica chia sjemenki
1 šaka indijskih oraščića
1 mandarina

Jeste li znali da je ječam odličan za čišćenje jetre, a također i čisti organizam od viška masnoća. Naravno, poanta je na organskom, cjelovitom ječmu. Dakle prvo sam u blenderu napravila pjenicu od  jabuke, koprive, kombuše i limuna i dodala je kuhanom ječmu.

U mlincu za kavu samljela sam sezam, chiu i oraščiće i to također dodala ječmu. Sve sam lijepo izmiješala i posula cimetom i kakaom. Ako vam cijela papica nije dovoljno slatka, dodajte žlicu agavina sirupa. Na sve to, narezala sam i jednu mandarinu da imam što gristi. Danas je bio prelijepi sunčani dan. Otvorila sam vrata i sjela na stepenice obasjane suncem, uživala u pogledu na moje roza ružice koje su se kao male zmijuljice pentrale po novim bijelim lojtricama koje sam im jučer kupila u Bauhausu i sa guštom pojela svoju jutarnju kašicu.

Ocijeni sadržaj
(0 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream