Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Kad duša zove II.dio

  • Četvrtak, 20 Veljača 2014 10:05
  • Pročitano 1837 puta

Osjećam iznutra i znam da je moje znanje veće od onoga što sam čula, naučila ili pročitala. Pouzdajem se u svoju intuiciju koja će mi poput najpreciznijeg rašljarskog instrumenta reći kada je nečega previše ili premalo, želeći me vratiti u stanje ravnoteže koje mi daje osjećaj mira, spokoja, zadovoljstva.

Piše: Natalija Lorković, aromaterapeut

To je stanje kada sam zahvalna za ono što imam, kada se ne predajem patnji zbog onog što nemam, istovremeno svjesna da mi na raspolaganju stoji najveće blago koje smo baštinili, blago izbora onog puta koji će me dovesti do mirnog, ispunjenog i radosnog života.


Potraga za " Svetim gralom"

sveti gralDo tih se visina uspinjemo strmim stazama, to je okomit put koji nas vodi do onog najvrednijeg, vodi nas do naše duše, vodi nas do srca kao njenog sjedišta, vodi nas  do izvorne moći .

Zato Vas pozivam da krenemo na taj put, usput ostavljajući svu nepotrebnu prtljagu. Kao što svakodnevno peremo svoje tijelo da bi bilo čisto, da ne bismo svojom nečistoćom bili neugodni suputnici u fizičkoj stvarnosti,učinimo nešto svaki dan i za higijenu svoje duše.

Odbacimo nečistu prtljagu naših emocija straha, ljutnje, bijesa, ogorčenosti, oholosti,inferiornost, superiornost i još mnogo toga. Sperimo nakupine nečistoće oko naše duše,budimo ugodni suputnici drugim ljudima, „ljubimo bližnjega svoga kao sami sebe“, a da bismo to mogli moramo se približiti svojoj duši i pronaći taj „sveti gral“, pronaći tu ljubav, to vrelo ljubavi u nama samima.

Tada ćemo shvatiti da nismo prosjaci koji mole za mrvice, tada ćemo shvatiti koliko smo bogati i koliko imamo za dati, osjetiti ćemo i veliku radost davanja. Neka naše davanje ne bude trgovanje u kojem kada nešto dajem očekujem za to nagradu ili protuuslugu, neka moja namjera bude  davanje iz čiste radosti davanja, dajmo otvorenog srca ne očekujući ništa zauzvrat.

Jačajući svoj kapacitet ljubavi, suosjećaja i poniznosti mi unosimo svjetlo u naš život i živote drugih, a kada je svjetlo upaljeno tada nema tame, tama nestaje pred moći svjetla. Zasvijetlimo svojom iskonskom, izvornom moći, svojim praštanjem, svojim osjećajem za svako ljudsko biće.

Zasvijetlimo svojim poštovanjem prema svetosti svega života,prema ukupnoj kreaciji. Osjećaj divljenja i tajanstvenosti koje u nama budi cvijet, tek rođeno štene ili zadivljujuća ljepota tek okoćenog mačića, govori nam o našoj vlastitoj ljepoti. Otkrijte tu ljepotu u sebi kako bi je prepoznali u ovim našim prijateljima u zemaljskoj školi.

Zasvijetlimo svojom poniznošću koja ne traži više nego što joj je potrebno, a sve ljude prihvaća kao znance koji mu nisu strani i sa kojima se ne nadmeće u osvajanju izvanjske moći. Ponizan duh posjeduje izvornu moć koja mu daje snagu da prihvati ljepotu svake ljudske duše, svake stvorene kreacije.

Zasvijetlimo svojom bezazlenošću koja iskri tek u očima djeteta,zasvijetlimo snagom koja ne mora nikome nanijeti zlo da bi dokazala svoju moć. Budimo djeca, odbacimo prtljagu prošlosti i uvijek svježim očima upijajmo svu ljepotu svijeta, zrcalimo tu ljepotu nazad u svijet.


Vratite bezazlenost, živite u sadašnjem trenutku

bezazlenostVratimo se na početak, onom mudracu, čarobnjaku i alkemičaru koji zna tajnu kako metal pretvoriti u zlato, vratimo se alkemičaru koji zna sve korake do sretnog i ispunjenog života. Vratimo se na početak...vratimo bezazlenost, budimo djeca koja kuda god gledaju vide sebe, vide ljepotu nezasjenjenu prosudbama.

Njihov je pogled uvijek iznova svjež, neopterećen iskustvima prošlosti,zato se i mogu radovati svakom danu, oni još ne znaju za  naljepnice koje odrasli dodjeljuju  ljudima i pojavama , naljepnice koje zastiru pogled na ono što jest, iskrivljujući sliku stvarnosti.  

Otkrijte svoj ego

jaEgo ili ono što nazivamo osobnošću ili ja, zapravo je alat našeg uma da bismo se u materijalnom svijetu bolje snalazili. Ponekad ego toliko ispuni ljudska bića i toliko naraste da nam ne ostavi mjesta za nešto puno vrednije...za ljubav.

Koliko nesretnih ljudi koji su uprli sve svoje snage kako bi udovoljili željama svoga ega u težnji za moći, tražeći tu moć u izvanjskim stvarima, u materijalnom bogatstvu. No istovremeno u njima buja neka velika praznina,neka bol i patnja.

Popuniti tu prazninu sa još više misli o vlastitoj veličini,važnosti i ispravnosti znači još povećati svoju bol, jer ove misli stvara naš ego, to nisu misli koje potiču na suradnju i suosjećaj već na takmičenje i nadmetanje, na borbu za stjecanje izvanjske moći koja nije ključ sretnog života.

Otključajte vrata sreće - otvorite srce

otvorimo srceKljuč sretnog, ispunjenog života u našim je rukama. To je ključ koji otvara naša srca, otkriva našu dušu i poput mudrog alkemičara pretvara metal u zlato, on alkemijom ljubavi ukida nametnuta samoograničenja i otkriva umjetnost i vladavinu beskonačnih mogućnosti za ostvarenje ljubavi, ispunjenja i duhovne povezanosti.

Vjerujem mudrom indijancu iz plemena Sioux koji zna da se najdulje putovanje koje čovjek u životu poduzima „nalazi u prostoru između tvoje glave i tvojega srca“ (G.Zukov – „Srce duše“).

Osnažimo kvalitete duše,ljubav,zahvalnost, suosjećanje,štovanje, poštovanje, poniznost i mudrost,kako bismo osnažili svoj život i postali  moćna ljudska bića. Bića koja posjeduju izvornu moć, onu moć koja nas jedino može učiniti radosnim sudionicima proslave koja se zove život.

Pogledajmo oko sebe, dotaknimo ljubav u drugom ljudskom biću,prepoznajmo je i u cvijetu,jer „ako čovjek štuje cvijeće tada nedvojbeno štuje i Boga,ne kao vjerovanje nego kao osjećaj divljenja i tajanstvenosti“ (Dan Millman „Zakoni duha“).

Otkrijte ljubav u mirisu i ljepoti cvijeća, mirisima otvorite koridor za tajanstvenu i čudotvorno iscjeljujuću vibraciju čiste ljubavi.Neka mirisno svjetlo obasja naše unutrašnje biće

bergamotBergamot – Citrus bergamia

Budimo djeca otvorenog srca, budimo bezazleni, odbacimo breme prošlih događaja koji nas sputavaju u radosti bivanja u sadašnjem trenutku. Unesimo citrus bergamia u prostor našeg življenja, neka nam on pomogne otvoriti srce za kozmičku radost i uživanje.

Svojim osvježavajućim mirisom koji pronosi svjetlo ovaj miris odmiče tamne stagnantne blokove energije iz područja srca odnoseći s njima samooptuživanje i sram. Miris bergamota glasnik je sreće i ponovnog zadobivanja stanja bezazlenosti. Zagrijavajući srce i pronoseći svjetlost uklanja tamu i bodri naša nastojanja u otvaranju srca.

neroliNeroli – Citrus aurantium var.amara

Profinjen, pročišćujući i otmjen miris nerolija umiriti će uznemireno i usplahireno srce. Pomoći će nam izliječiti emocionalnu bol na nježan i suptilan način. Miris pročišćavajući i pun svjetla pomaže nam osvijetliti naše rane, ali i dublje spoznaje načina na koji dotičemo druge stvarajući ponekad bol  koja nam se poput slike u zrcalu vraća nazad ranjavajući nas.

Ruža – Rosa damascena

Kraljica svega cvijeća, miomirisna ruža vibrira energijom univerzalne ljubavi. Pobuđuje ljubav u nama nudeći nam svoj profinjeni i opojni miris, podsjećajući nas na profinjenost naše duše, na eteričnu realnost kojoj teži naše srce. Miris ruže budi ljubav , osjećaj svetosti, tajanstvenosti i  divljenja, podsjećajući nas na svetost i poštovanje prema svemu stvorenom.

Otvaranjem i pročišćenjem svoga srca mi smo napravili mjesta da se milost duha ulije u naša bića. Neka nam u tome pomognu i mirisi tamjana, mire ili izopa koji nas potiču na duhovnost, meditativnost, kontemplaciju ili molitvu. Mirisno cvijeće i duhovna praksa neka budu  mirisna higijena duše .

 

Ocijeni sadržaj
(3 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream