Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Netaknuti drevni grad

  • Ponedjeljak, 21 Rujan 2015 09:20
  • Pročitano 1019 puta

Drevni grad Fenghuang se nalazi u jugozapadnom dijelu pokrajine Hunan u Kini, u podnožju planine duž obale Tuo Jiang rijeke.

Grad je izuzetno dobro očuvan i netaknut modernizacijom. U njemu se već stoljećima čuvaju drevne tradicije, jedinstveni jezik, običaji, umjetnost, kao i arhitektonska zdanja koja su izgrađena još za vrijeme Ming i Qing dinastija.


Najljepši grad u Kini

najljepši kineski gradOvaj jedinstveni grad čak i danas izgleda kao što je izgledao u periodu od 14. do 17. stoljeća. U staroj gradskoj jezgri je sačuvano preko 200 drevnih stambenih zgrada, nekih 20-ak velikih i malih ulica, drevne uličice i prolazi, kao i stare gradske zidine, drevna gradska vrata, stari bunari, mostovi, hramovi… Drevni grad Fenghuang je dodan na popis UNESCO-ve Svjetske baštine 2008. godine, a neki mediji su ga tada proglasili i najljepšim gradom u Kini.

Zbog jedinstvenog geografskog položaja, Fenghuang već stoljećima zaobilaze ratovi ili prirodne katastrofe. Čak i za vrijeme rata protiv japanske invazije Fenghuang je ostao slobodan grad, a i sljedećih 50 godina je pošteđen velike izgradnje koja je zahvatila veliki dio Kine. Kao što su ljudi iz samog grada njegovali ovu izuzetno vrijednu baštinu, tako je i vlada provela strogu kontrolu nad svim građevinskim aktivnostima i na taj način uspješno očuvala autentičnost ovog jedinstvenog grada.

(preuzeto: pixelizam.com)

Ocijeni sadržaj
(2 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream