Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Metode čitanja bojama

 • Petak, 05 Lipanj 2015 12:53
 • Pročitano 1133 puta

Postoji nebrojeno mnogo mogućnosti čitanja bojama. Od svih je dakako najtočnije čitanje aure no za to je potrebno imati sposobnost vidjeti auru osobe ili imati fotografiju aure.

Piše: Maja Vodopija, astrohorus.com

Ovo prvo moguće je samo onima koji su razvili svoju vidovitost. Danas postoji naprava za fotografiranje aure te se iz takve fotografije može dosta iščitati. Ja ću vam iznijeti dvije vrlo pristupačne, a ujedno i vrlo zanimljive metode čitanja bojama.


Metoda bojanja dlana

Bojanje dlanaMetoda čitanja ili bojanja dlana usko je povezana s hiromantijom. Zasniva se na povezanosti dijelova ruke sa određenim ljudskim karakteristikama. Za dublju kolorološku analizu preporuča se razumijevanje hiromantije, no ovdje će date informacije biti dovoljne za jedno općenito čitanje. Ova je metoda vrlo jednostavna, lako primjenjiva i nadasve zanimljiva. Sve što vam je potrebno su olovka, 35 drvenih bojica i list papira i moći ćete klijentu ili svojim prijateljima pročitati budućnost.

Postupak:

 • Položite na stol drvene bojice u raznim bojama (pogledati članak).
 • Zamolite klijenta neka na listu papira nactra obrise svojih ruku (lijeve i desne). Neka položi jednu ruku na papir, a drugom neka iscrta obris ruke prateći olovkom njen rub.
 • Zamolite klijenta neka se koncentrira i odabere nekoliko boja (po svojom odabiru) i njima oboji olovkom iscrtan oblik svoje lijeve ruke. Neka to čini spontano, intuitivno, koristeći koliko god boja želi.
 • Nakon što je klijent obojio lijevu ruku na papiru, vratite korištene bojice k ostalima.
 • Zamolite klijenta neka ponovi postupak, tj. neka ponovo odabere nekoliko bojica i oboji obris lijeve ruke na papiru na isti način.
 • Interpretirajte crteže na daljnjim tekstom naveden način. Lijevu ruku interpretirajte za sadašnjost, a desnu za budućnost.


Način interpretacije

interpretacija bojanja dlanaNakon što je klijent završio, uzmite oba crteža i dobro ih promotrite. Prvo analizirajte lijevu ruku, jer ona predstavlja sadašnjost klijenta. Uočite koje boje na njoj prevladavaju i na kojim dijelovima ruke te ih interpretirajte skladno sa značenjima boja. Svaki dio ruke predstavlja određene osobine ili događanja. No za osnovnu interpretaciju dovoljno je znati da palac predstavlja karakter; kažiprst nadahnuće, vjera; srednji prst označava ambicije i sudbinu; prstenjak kreativnost i osobnost te mali prst označava intelekt. Sredina dlana je snaga i energija; unutarnji dio dlana (prema palcu) je ljubav; vanjski dio dlana (prema rubu dlana) su intuicija i osjećaji; gornji dio dlana (podno prstiju) je strast, a donji dio dlana (prema zglobu) je zdravlje.

Na osnovu značenja boja i dijelova dlana krenite u interpretaciju. Uzmite u obzir sve boje koje je klijent koristio te pročitajte njegovu sadašnjost. Svaka osoba će, naravno, koristiti različite boje na različitim mjestima. Recimo da klijent oboja palac u crveno, kažiprst u svjetlo plavo, srednji prst u smeđe itd. U ovom slučaju se radi o osobi vrlo energičnog karaktera koja voli pobjeđivati i najčešće u tom uspijeva hrabrom borbom (palac – crvena). Osoba vjeruje u iskrenost i pravo prijateljstvo. Nadahnuta je vjerom u boga, tj. teži ka uzvišenim ciljevima (kažiprst – svjetlo plavo). Ambicije ove osobe vezane su uz konkretne stvari, a do ostvarenjem istih doći vlastitim radom i sa puno truda. Dobro joj odgovaraju struke vezane uz prehranu, agrikulturu i sl. (srednji prst – smeđa). 

Nakon što ste 'pročitali' osobu, tj. njezinu sadašnjost, krenite na interpretaciju desne ruke koja će vam dati informaciju o tome što čeka osobu u budućnosti. Naravno, kako u životu nije sve zacrtano, svaka osoba ima mogućnost svojim odlukama utjecati na svoju budućnost. U tom pogledu napomenite klijentu kako i u kojem smjeru da djeluje kako bi od svoje budućnosti ostvario najviše.

Npr. ako klijent isctra izrazito loše desnu ruku, napomenite mu što to treba promijeniti i koje osobine razvijati kako bi budućnost bila svjetlija. Dakle, loše utjecaje moguće je ublažiti pozitivnim i konstruktivnim djelovanjem tj. aktiviranjem slobodne volje. Ako je pak, isrtao izrazito dobro desnu ruku, napomenite mu neka ne uzima stvari zdravo za gotovo (kako ne bi propustio povoljne prilike) i ne zlorabi te blagodati (kako ne bi izgubio pravo na njih). Ova metoda je jako zabavna za klijenta i za onog koji je izvodi.

Čitanje vrpcama

čitanje vrpcamaČitanje vrpcama ili platnenim trakama u boji još je jedna neobično interesantna metoda. Sve što ona zahtjeva je 70 platnenih vrpci različitih boja, pola sata vremena i kreativan um. Zašto 70 vrpci ako imamo 35 boja na listi? Zato što su vam potrebne po dvije vrpce od svake boje, jedna uža i jedna šira. Razlika u širini treba biti uočljiva (bilo bi najbolje kada bi uža vrpca bila pola širine deblje vrpce). Tako ćete imati 35 vrpci jedne širine i 35 vrpci druge širine (upola uže). Duljina svih vrpci treba biti ista i nju birate proizvoljno (najšešće se koristi od 30 do 50 cm). Ako niste u mogućnosti nabaviti vrpce svih boja, improvizirajte koristeći adekvatnu zamjenu (konac, vunu i sl).

Postupak:

 • Posložite svih 70 vrpci na stol.
 • Zamolite klijenta neka se opusti i po mogućnosti oslobodi um od bilo kakvih misli (tj. neka o ničemu ne razmišlja).
 • Neka odabere tri vrpce izvlačeći ih iz kupa jednu po jednu, pritom pamteći koja je izvučena prva, koja druga, a koja treća.
 • Uzmite te tri izvučene vrpce te ih posložite u liniju, jednu iza druge, redom kojim ih je klijent izvukao.
 • Interpretirajte dobivenu formaciju od tri vrpce u redu.

Prva izvučena vrpca predstavlja prošlost klijenta, druga sadašnjost, a treća budućnost. Ako je vrpca uža, karakteristike boja su umanjene. Ako je vrpca šira, vrijede karakteristike boja. Ovakvo čitanje vrlo je zgodno jer nam daje uvid u utjecaje prošlosti koji su doveli do sadašnje situacije, ukazuje nam na trenutno stanje klijenta i isto tako daje naznaku o nadolazećim utjecajima. Ovakvo čitanje biti će općenito, ali i vrlo točno. Uvjerite se sami!

U slučaju da klijent želi dobiti odgovor na konkretno pitanje, zamolite neka zažmiri i tako zatvorenih očiju izvuče jednu vrpcu sa hrpe, misleći pritom na svoje pitanje. Ta vrpca biti će odgovor i savjet klijentu. Širina vrpce ukazati će na odgovor. Šira vrpca znači "da", a uža vrpca "ne". Boja vrpce savjetovati reći će klijentu kako i na koji način djelovati u situaciji vezanoj uz pitanje. Također ako i sami trebate odgovor, vrpca će vam vrlo rado ukazati na put. Dozvolite sebi da budete kreativni, eksperimentirajte s bojama, volite ih i obojite svoj život! 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream