Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Tragovi naprednih civilizacija prapovijesnog doba

  • Četvrtak, 04 Prosinac 2014 11:39
  • Pročitano 2238 puta

Što ako je ono što smo učili u školi o povijesti civilizacije pogrešno ili nepotpuno? Novija arheološka i geološka otkrića upućuju na nove dokaze kako su napredne civilizacije postojale u prapovijesti.

Piše: Slaven Eterović

Pretpostavimo da su neki dijelovi povijesti namjerno skrivani od očiju javnosti iako uporni istraživači i njihova zanimljiva otkrića nude potpuno drugačiju perspektivu od one koja nam se prezentira.


Početak ljudske civilizacije?

StonehengeDo nedavno je arheološka zajednica širila stajalište kako je početak ljudske civilizacije započeo nakon posljednjeg ledenog doba koje se završilo oko 9 600 godina prije Krista. Svi čovjekovi preci toga vremena su smatrani primitivnima, neciviliziranim lovcima skupljačima nesposobnima za napredniju organizaciju i gradnju. Tek nakon ledenog doba kada se otopio led što je prekrivao veći dio Europe i Sjeverne Amerike, naši su preci počeli razvijati i usavršavati poljoprivredu tvorivši složeniju gospodarsku i društvenu strukturu oko 4 000 godina prije Krista.

Arheolozi vjeruju kako su prvi gradovi nastali oko 3 500 godina prije Krista u Mezopotamiji, a nedugo zatim u Egiptu. Na europskom kontinentu, najstarija megalitska nalazišta datiraju oko 3 000 godina prije Krista dok popularni Stonehenge datira između 2 400 i 1 800 godina prije Krista.

To je uvriježena kronologija koja se podučava u školama i u našem društvu. Prapovijesna društva poput Atlantide su proglašene mitom. Sve do sada. Novija istraživanja otkrivaju kako su civilizirani ljudi naseljavali Zemlju u pretpovijesno doba.

Istraživanja dr. Natawidjaja

Dr. Danny Natawidjaja„ Sve što smo učili o podrijetlu civilizacije može biti pogrešno. Stare priče o Atlantidi i ostalim izgubljenim civilizacijama prapovijesti, odbačene kao mitovi od strane arheologa i povjesničara, ipak su se pokazale istinitima.“ Dr. Danny Natawidjaja, viši geolog s istraživačkog centra za geotehnologiju na indonezijskom Znanstvenom Institutu.

Od 2011. godine, dr. Natawidjaja i njegov tim radili su na području geoloških istraživanja u Indoneziji oko 150 km od grada Bandung. Značajnost toga mjesta je prvi puta otkrivena 1914. godine kada su pronađene megalitske konstrukcije od blokova, bazaltnih stupova oko vrha velikog brda.

Kada su stabla uklonjena s brda, moglo se vidjeti da blokovi formiraju pet terasa. Pretpostavlja se kako je mjesto korišteno za meditaciju i povlačenje. Mjesto je proglašeno svetim od strane mještana i nazvano Gunung Padang, što znači „planina svjetlosti“ ili „planina prosvjetljenja“. Starost mjesta je procijenjena oko 2 500 do 1 500 godina prije Krista.


Gunung Padang – pretpovijesna piramida

Gunung PadangŠto je Natawidjaja otkrio na Gunung Padang je zapanjujuće. Brdo zapravo nije prirodno brdo već stepenasta piramida visoka stotinjak metara. Još zanimljivije je to što je mnogo starija nego se moglo zamisliti. Radioaktivnim ugljikom Natawidjaja je potvrdio starost strukture sličnu prijašnjim mjerenjima. No kako je bušilicama prodirao sve dublje u slojeve zemlje, otkrio je da se bazaltni stupovi proširuju daleko ispod površine zemlje i upućuju na mnogo stariji datum nastanka.

Na dubini od 90 metara i više, pronađen je materijal 20 000 do 22 000 godina starosti. Koristeći metodu datiranja s radioaktivnim ugljikom, Natawidjaja i njegov tim su dokazali kako je čovjek radio megalitske građevine i u prapovijesno doba prije ledenog doba.

„ 7000 ili više godina stariji od Stonehengea su megaliti Gobekli Tepe i duboko zakopani Gunung Padang, a to znači da kronologija povijesti koja se uči u školama i na fakultetima više nema potrebnu vjerodostojnost i dosljednost. Gunung Padang nije prirodno brdo već ljudskom rukom rađena piramida čija povijest seže davno prije kraja posljednjeg ledenog doba. Budući da je riječ o kompleksnoj gradnji i sofisticiranim građevinskim vještinama koje su karakteristične za egipatske piramide i najveće megalitske građevine u Europi, mogu samo zaključiti da smo suočeni s djelom izgubljenih civilizacija i to vrlo naprednih.“ Dr. Danny Natawidjaja.


Nestanak naprednih civilizacija

Platon o AtlantidiGrčki filozof Platon je također vjerovao u visoko razvijenu civilizaciju prije ledenog doba. Njegovi dijalozi kao i mnogih naučnika toga vremena, navode postojanja Atlantide i njenog nestajanja uslijed poplava i potresa negdje oko 9 000 godina prije Krista. To se nekom slučajnošću baš poklapa sa modernim znanstvenim spoznajama o iznenađujuće brzom porastu razine mora pred kraj ledenog doba 9 600 godina prije Krista.

Sada se postavlja pitanje, što se zapravo dogodilo s pretpovijesnim civilizacijama? Zašto nisu preživjele period tzv. mlađi drijas između 10 900 i 9 600 godina prije Krista? Taj period je poznat po velikim klimatskim promjenama na Zemlji i zastrašujućim globalnim uvjetima. Znanstvenici su dugo razotkrivali razloge masovnog istrebljenja sjevernoameričke faune. Da li isti razlog stoji iza velikog pada ljudske populacije i nestanka naprednih pretpovijesnih društava?


Istraživački tim profesora Kennetta

profesor KennettNova istraživanja koja su proveli geolozi širom svijeta, uključujući Jamesa Kennetta, profesora emeritusa sa Sveučilišta u Californiji, povezuju spomenuti kataklizmični period mlađeg drijasa s kozmičkim utjecajem vjerojatno sudarom Zemlje s kometom. Međunarodni istraživački tim 21 sveučilišta iz 6 zemalja, pronašao je nanodijamante vanzemaljskog podrijetla na 32 mjesta u 11 zemalja, a to područje zauzima 50 milijuna četvornih kilometara sjeverne zemljine polutke.

Kennett komentira sljedeće: „ Identificirali smo tanki sloj koji prekriva tri kontinenta, osobito Sjevernu Ameriku i Zapadnu Europu, koji obiluje nanodijamantima čije se podrijetlo može objasniti samo kozmičkom intervencijom. Također smo pronašli staklene i metalne materijale nastale na temperaturama čak većim od 2200 stupnjeva Celzijusa, a ne mogu biti rezultat požara, erupcije vulkana već isključivo kozmičkog udara.“

Kennett i njegovi kolege vjeruju kako je početak doba mlađeg drijasa (spomenuto doba) i oštar pad temperatura posljedica kozmičkog događaja poput onoga koji je odgovoran za masovno izumiranje dinosaura  prije 65 milijuna godina. Je li isti razlog nestajanju nama nepoznatih prijašnjih civilizacija? Kennett vjeruje da jest.

Graham Hancock

Graham HancockMnogo je istraživača koji su svoj život posvetili razotkrivanju naše povijesti i prijašnjih civilizacija. Sa svim potrebnim dokazima i provjerenim tezama, iznijeli su na svjetlo dana potpuno drugačije viđenje i shvaćanje povijesti čovječanstva.

Iscrpnim i često mukotrpnim radom, morali su se boriti s konvencionalnim, nepotpunim prikazom cijele povijesti i prapovijesti iza koji stoji ljudska ignorancija i arogancija. Ići protiv struje kako bi došli do prave istine, njihov je poziv i mi im čestitamo od srca!

Jedan od mnogih takvih istraživača je i Graham Hancock koji je napisao mnoge knjige ove i slične tematike, a o njegovim iskustvima i zapažanjima možete doznati u ovom zanimljivom videu:

 

Ocijeni sadržaj
(4 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream