Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Posjet Damanhuru na proslavu jesenskog ekvinocija

  • Nedjelja, 30 Srpanj 2017 20:05
  • Pročitano 105 puta

Posjetite Damanhur u Italiji na proslavu jesenskog ekvinocija 15.-17.09.2017. Jesenski ekvinocij je slavlje velikog Rituala Prirode, te se Damanhur otvara gostima i prijateljima koji žele doživjeti ovo iskustvo. Pozivamo vas da upoznate Damanhur, Hramove Čovječanstva i Biljni Hram, te sudjelujete u magičnom trenutku proslave ekvinocija.

Federacija Damanhur jedna je od najvećih federacija duhovnih zajednica na svijetu. Smještena je na sjeveru Pijemonta, između Torina i Aoste. U radijusu od 15 kilometara, u još uvijek zelenoj i čistoj dolini - šesto građana Damanhura dalo je život jednom višejezičnom društvu otvorenom za razmjenu sa svijetom i s kulturama različitih naroda.

Zajednica je rođena 1975.g. zahvaljujući inspiraciji Falca Tarassaca, Oberta Airaudia (1950-2013). Njegova prosvijetljena i pragmatična vizija stvorila je plodnu stvarnost koja se temelji na solidarnosti, dijeljenju, međusobnoj ljubavi i poštovanju prema okolišu. Damanhur prima tisuće posjetitelja i privlači zanimanje znanstvenika i istraživača s područja socioloških znanosti, umjetnosti, duhovnosti i održivosti okoliša iz čitavog svijeta.

Damanhur je poznat u cijelom svijetu po Hramovima čovječanstva, koji su jedinstveno djelo iskopano duboko pod zemljom. To je zbirka podzemnih hramova (Dvorana vode, Dvorana zemlje, Dvorana sfera, Dvorana ogledala, Dvorana metala, Plavi hram i Labirint) bogato ilustriranih motivima koji naglašavaju miroljubivu ljudsku suradnju. Hramove su svojim rukama izgradili građani Damanhura, te su ih posvetili božanskoj prirodi čovječanstva. Mnogi Hramove nazivaju „osmim svjetskim čudom“. (www.thetemples.org/en)

Putovanje organizira putnička agencija Travelshop autobusom iz Zagreba preko Rijeke 15.-17.9.2017. od petka do nedjelje.
Više o Damanhuru možete saznati ovdje, a o detaljima putovanja možete saznati ovdje

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream