Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Ostaci drevne nanotehnologije

  • Subota, 23 Srpanj 2016 08:34
  • Pročitano 740 puta

Izvanvremenski artefakt je izraz za desetine pretpovijesnih predmeta pronađenih na raznim mjestima diljem svijeta koji su, imajući u vidu tehnološku razinu njihove izrade, u potpunoj oprečnosti s njihovom utvrđenom starošću. I to na osnovu fizičkih, kemijskih i geoloških pokazatelja.

Izvanvremenski artefakti često frustriraju znanstvenike iz redova konvencionalne znanosti, a ushićuju pustolovne istraživače i pojedince zainteresirane za alternativne znanstvene teorije.


Ruski artekakti

Ruski artefaktiGodine 1991. izuzetno mali spiralni artefakti pronađeni u blizini ruskih rijeka Kozim, Narada, Balbanju potegli su raspravu koja traje i dan danas. Ove mistične i sićušne strukture sugeriraju da je prije 300 000 godina možda postojala kultura sposobna da razvije nano tehnologiju. Te umjetno napravljene zavojnice otkrivene su tijekom geoloških istraživanja povezanih s vađenjem zlata u Uralskom gorju.

Među pronađenim predmetima su zavojnice, spirale, drške te druge neidentificirane komponente. Prema analizi koju je obavila Ruska akademija iz Siftifkara, najveći pronađeni komadi načinjeni su od bakra dok su najmanji od tungstena i molibdena. Dok su najveći od tih predmeta veliki 1,18 inča (inč je 2,54 cm), veličina najmanjih iznosi samo jednu 10 000-inu inča, a mnogi su proporcije zlatnog reza.

Njihov oblik sugerira da su to umjetno napravljeni, a ne prirodni metalni fragmenti. Ustanovljeno je da su vrlo slični istim minijaturnim komponentama današnje nano tehnologije. Iako neki tvrde da su ove sitne strukture tek ostaci probnih raketa lansiranih iz obližnje svemirske postaje u Plesetsku, u izvještaju iz Moskovskog instituta stoji da su suviše stare da bi mogle potjecati iz današnjih proizvodnih pogona.


Znanstveni dokazi

Drevna nano tehnologijaGodine 1996. dr. E.W. Matvejeva iz Središnjeg znanstveno-istraživačkog odsjeka geologije i eksploatacije dragocjenih metala u Moskvi, piše da usprkos tome što su stare tisućama godina, pronađene komponente imaju tehnološko porijeklo. Predmeti su pronađeni na dubini između 3 i 12 metara u geološkom sloju starom između 20 000 i 318 000 godina. Kako su ljudi uspjeli proizvesti tako sitne komponente u dalekoj prošlosti i čemu su služile?

Neki smatraju kako te zavojnice dokazuju da je ljudska rasa bila na sofisticiranoj razini tehnologije u doba pleistocena dok drugi tvrde da su otkriveni predmeti djelo vanzemaljaca. Spomenuti artefakti proučavani su u Helsinkiju, St. Petersburgu i Moskvi. No, daljnja istraživanja tih sićušnih struktura završena su 1999. nakon smrti glavnog istraživača dr. Johannesa Fiebaga.

Zar je tako teško prihvatiti mogućnost kako su naprednije civilizacije živjele tako davno na našoj prekrasnoj planeti i imale sofisticiranu tehnologiju koju mi tek danas otkrivamo? Svi pronalasci i dokazi izgleda upućuju upravo na tu činjenicu..

Ocijeni sadržaj
(2 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream