Koristimo kolačiće Za pružanje boljeg korisničkog iskustva.

Nastavkom pregleda stranice, prihvaćate uvjete i korištenje kolačića. Saznajte više

Slažem se

Saznajte istinu o srčanim bolestima

  • Četvrtak, 14 Siječanj 2016 16:55
  • Pročitano 970 puta

Dr. Dwight Lundell napravio je veliku pomutnju kada je naveo kako ne treba liječiti srčane bolesti statinima – lijekovima za snižavanje kolesterola.

Dr. Lundell je nedavno izjavio sljedeće: „Mi, liječnici sa svim našim obrazovanjem i autoritetom, često razvijamo jak ego koji nam otežava priznanje da nismo uvijek u pravu. Međutim, ja priznajem da nisam bio u pravu. Kao kardiokirurg sa dvadesetpetogodišnjim iskustvom i sa preko 5000 operacija na otvorenom srcu, osjećam da moram ispraviti stvar i jednu znanstvenu činjenicu.

Dugo godina sam radio sa istaknutim liječnicima, pri čemu smo često razmjenjivali mišljenja. Stalno smo čitali novu znanstvenu literaturu, išli na obrazovne seminare i došli do zaključka da srčane bolesti nastaju uslijed povišene razine kolesterola u krvi. Jedina terapija za ovakve bolesti je bila ona koja snižava kolesterol uz prehranu koja ograničava unos masti. Sve što je upućivalo protiv ovog razmišljanja se smatralo glupošću i nesavjesnom liječenju. Sada moram reći da takva terapija nema niti znanstvenu niti moralnu osnovu“. 


Zarada prije svega

farmaceutski lobijiNaravno, bespotrebno je reći kako je Lundellova izjava izazvala kaos u zdravstvu. Njegovom izjavom je poljuljana opravdanost uzimanja statina – lijekova za snižavanje razine kolesterola. Razlog zbog kojeg je njegova izjava izazvala toliku pomutnju je taj što statini donose priličan profit. Samo u SAD oko 25% stanovništva uzima statine, a oni koštaju između 53 i 600 dolara mjesečno. Usprkos rasprostranjenosti ovih lijekova, širom svijeta svake godine i dalje veliki broj ljudi strada od srčanih bolesti.

Lundell je dalje rekao: „Otkriće od prije par godina da je upala zida arterija pravi uzrok bolesti postepeno dovodi do promjene paradigme u terapiji srčanih bolesti i drugih kroničnih oboljenja. Upravo dugogodišnje preporuke prehrane su stvorile epidemiju gojaznosti i dijabetesa. Imao sam prilike zaviriti u tisuće i tisuće arterija. Bolesna arterija izgleda kao da je netko uzeo četku i trljao njome duž zida arterija.

Hrana koju unosimo nekoliko puta dnevno svakog dana stvara male povrede koje stvaraju nove povrede, utječući na organizam da odgovori upalom. Dok mi uživamo u poslasticama, naš organizam se bori protiv uljeza. Hrana puna šećera i jednostavnih ugljikohidrata ili hrana obrađena omega-6 masnoćama je preporučivana kao zdrava prehrana. Međutim, upravo ova hrana postepeno truje sve ljude“.

Zapravo, Lundell objašnjava da hrana obrađena omega-6 i omega-3 mastima remeti ravnotežu masti u organizmu. Međutim, ono što je najkontroverznije u njegovim izjavama je tvrdnja da kolesterol ne uzrokuje bolest srca, zbog čega su statini potpuno suvišni (pročitajte i ovaj članak u dva nastavka na temu zablude o kolesterolu).


Lijek za srčane bolesti

dr. LundellOn umjesto toga preporučuje neki tretman koji ne donosi profit farmaceutskoj industriji:  „Jednostavno rečeno, bez upala u organizmu ne postoji način da se kolesterol nakupi na zidovima krvnih sudova i uzrokuje srčanu bolest i infarkt. Bez upala, kolesterol bi se nesmetano kretao kroz organizam, što je sasvim prirodno. Upravo ga upala zarobljava. Pošto sada znamo da kolesterol ne uzrokuje srčanu bolest, zabrinutost oko zasićenih masti je potpuno besmislena. Upravo teorija o kolesterolu je pokrenula preporuke prehrane koja nas danas uništava i stvara upale.

Mainstream medicina je napravila veliku grešku kada je savjetovala ljude da izbegavaju zasićene masti i da umjesto toga konzumiraju hranu bogatu omega-6 mastima. Zbog toga sada postoji epidemija arterijskih upala koja dovode do srčane bolesti i ostalih kroničnih bolesti. Zasićene masti se najviše nalaze u mesu, jajima, siru. Ono što možete učiniti je da birate prirodnu hranu i hranu domaće proizvodnje kako biste izbjegli hranu koja izaziva upale poput obrađene hrane“.

Vjerovatno nije iznenađenje to što mainstream medicinska zajednica smatra kako je dr. Lundell lud. Nije bio lud dok je radio operacije srca, a sada ga prozivaju iako ima 25 godina prakse. Ima li to veze s tim što je 2007. godine objavio knjigu „The Cure for Heart Disease“ (Lijek za srčane bolesti)? Milijuni dolara se zarađuju od srčanih bolesti i statina. Naravno da farmaceutskoj industriji ne odgovara pojava jednog savjesnog liječnika koji će im upropastiti posao!

Ocijeni sadržaj
(2 puta ocijenjeno)
Molim Vas prijavite se ako želite komentarati članak

Alternativa.hr je vaš portal u alternativu namijenjen informiranju javnosti, poticanju zdravog i pozitivnog življenja, zajedništvu i sreći. Čitajte, gledajte i dijelite sadržaje te doprinosite širenju kvalitetnih informacija i ideja svojim dobronamjernim komentarima i člancima :)

 

alternativa fb stranice  alternativa google plus stranice  alternativa youtube stream